Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Brickwall House-Exterieur te Woerden
Ruimte

Project: Brick Wall House
Zoek naar ‘woweffect’ Het bleek voor de opdrachtgever een vrije vertaling van het woord ‘bijzonder’.
Projectarchitect: Liong Lie / Fotografie: Martijn Heil

Ontwerpteam: Floor Theuns, Jasper Polak
Adviseur constructie: Kees Luyten, Rotterdam
Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf Theo van der Kroon, Vlist
Houtwerk en inbouwmeubels: Brandwacht & Meijer, Utrecht
Gevel: Wasserstrich baksteen, Van Neerbos Bouwmaterialen
Vloer: hoogglans gietvloer, Floor Concepts, Oosterhout
Houten wanden: Amerikaans notenhout
Keukenblad: wit kunststeen, HI-MACS®, Bodegraven


Oppervlakte kavel: 582 m2
Bruto bouwvolume: 863 m3
Bruto vloeroppervlak: 190 m2
Woonruimten: woonkamer, eetkamer/keuken, werkkamer, 3 slaapkamers, 2 badkamers, toilet, berging

Start bouw: september 2008
Oplevering: juni 2009

http://www.123dv.nl

Over Brick Wall House



Mooi wit is niet lelijk. Wie kent de uitdrukking niet? De binnenwereld van dit huis is vrijwel geheel wit vormgegeven, zelfs de apparatuur. De meubels zijn door de architect mee ontworpen waardoor er een hoogwaardig en harmonieus totaalbeeld is ontstaan. Een vijftien meter lange witte kastenwand loopt van de woonruimte door naar de kook- en eetruimte. Het interieur is zo strak en clean mogelijk uitgevoerd, met witte gietvloer en gladde stucwanden. Keuken, kasten en inbouwapparatuur zijn vrijwel volledig wit. De bewoner houdt van koken en uitgebreid tafelen. De eettafel aan het kookeiland, ontworpen als een ‘chef’s table’, is uitschuifbaar. Hierdoor is de ruimte aan te passen aan de hoeveelheid tafelgasten.

De inspiratie voor het ontwerp van de bakstenen villa kwam voort uit de directe omgeving. De bakstenen zijn gemêleerd gemetseld met dunne voegen voor een horizontaal effect. Dit woonhuis staat naast kleinschalige vrijstaande notariswoningen. Aan de andere kant was in eerste instantie een groot appartementencomplex gepland. Het gesloten karakter biedt de woning en het appartementencomplex ten opzichte van elkaar de benodigde privacy. De ruimtelijkheid van het huis is verrassend, met name door de uitstekende erker in het trappenhuis. Vanuit het hart van het huis kun je hierdoor toch ver weg kijken, naar de straat en de tuin toe. De andere zijde bestaat uit een informele stapeling van rechthoekige volumes voorzien van veel ramen.

?
Vergelijkbare projecten