Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Woonhuis O - exterieur
Ruimte

Woonhuis O ligt in een volgroeide, groene villawijk uit de jaren zestig in Breda. Door de oriƫntatie op de zon, het geluid van de Willem van Oranjelaan en de gemeentelijke voorwaarden is het hoofdvolume achter op het kavel gepositioneerd. Grote glasvlakken en een vlakke overgang van begane grondvloer naar het maaiveld zorgen voor een optimale beleving van de buitenruimte. De overstekken van de gevel en de dakranden op de oost- en zuidoriƫntatie weren overmatig lichtinval. De begane grond kan getypeerd worden als eenn open ruimte waarin massieve volumes zorgen voor de verdere geleding. Alle ruimtes op de begane grond vloeien in elkaar over, waarbij de achter op het kavel gelegen entreehal tevens als galerie fungeert. In de meer gesloten bovenbouw zijn de slaapvertrekken en een middels een vide met de begane grond geschakelde bibliotheek opgenomen. Essentieel in het plan zijn het daglicht en de beleving van buiten, die tijdens beweging door het huis aan de hand van lange zichtlijnen steeds te ervaren zijn.
Fotografie - Michel Kievits

?
Vergelijkbare projecten