Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur
strakke niet witte villa Anne-Marie & Jan exterieur

Deze woning is gelegen in een nieuwe wijk aan de rand van de stad Eindhoven in het zuiden van Nederland. De villa is ontworpen voor een jong gezin met 2 kleine kinderen. De bewoners hebben een voorliefde voor de moderne Nederlandse architectuur maar deze keer met een twist. Dit huis uitgevoerd in een van de wittinten richting geel.

Het huis wordt ervaren als een geheel maar heeft speelse hoogteverschillen en vides. De ingang is aan de zijkant. Aan de achterkant is er een privé terras als een tuin. De zuidzijde van het huis opent zich als het ware door de grote ramen naar de bomen aan de voorzijde van het huis wat de bewoners extra schaduw biedt in de zomermaanden.

De algemene vorm en indeling van het gebouw werden voor een deel bepaald door externe factoren zoals een strenge regelgeving vanuit de gemeenteraad. Dit varieerde van de afstanden tot de grenzen van het perceel, de toegang en het volume op het bouw-gebied. De liefde voor moderne architectuur resulteerde in dit spel met gele uitgehouwen kubieke volumes.

Het resultaat vormde een dialoog tussen een scala van verschillende niveaus en vides, die met behulp van het licht tekenen of reflecteren op de oppervlakken, voorstellen van een veranderlijke lezing van de ruimtes en de volumes in de loop van de dag. Ontworpen om in te worden geleefd op alle uren van de dag, wanneer het licht schaduw zoekt en de schaduw zich opent voor het licht.

?
Vergelijkbare projecten