Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Transformatie vrijstaande woning

08 Jan, 2018

VOORWINDE ARCHITECTENArchitecten

Aan de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam, op een prachtige locatie aan de bocht van de Rotte, staat een bijzondere en stijlvol verbouwde woning. Voordat Wendy Voorwinde en haar team aan de slag gingen had de woning meer de uitstraling van een huis op een vakantiepark en lijkt in werkelijk niets meer op de woning na de metamorfose.

Gezamenlijk met de bewoners is VOORWINDE ARCHITECTEN op zoek gegaan naar ingrepen waarbij bovenstaande kwaliteiten, zoals de ligging en het unieke zicht behouden bleven, maar de woning een totaal nieuwe uitstraling en ruimtelijkheid kreeg. In het huis werden enkele ingrepen gedaan die de woning aanmerkelijk ruimtelijker maakten en de relatie op de Rotte vergroten. Aanpassingen van de gevel zijn vooral gericht op een betere relatie met de tuin en vanaf de eerste verdieping zicht op de Rotte.

Om het uiterlijk van de woning een ander karakter te geven werden er een paar grote ingrepen gedaan. Er kwam een sprekende, rondgaande luifel ter hoogte van de huidige goot. Daaronder een rondom het gehele huis doorlopend terras. Deze 2 horizontale ‘schijven’ vormen het kader van de nieuwe gevel. Hiertussen werden nieuwe kozijnen gespannen. Het bestaande metselwerk (steen strips) gevel werd gestukt in een witte kleur.

Ter plaatse van de entree nis en rond de nieuwe berging werden smalle verticale hardhouten latten aangebracht. Aan de achterzijde zijn houten schuifpuien geplaats. De (loze) dakuitbouw op het voordakvlak en de loze, schoorsteen werden verwijderd. Op het voor en achterdak werden grote dakkapellen geplaatst. Het karakteristieke witte hekwerk met gouden bollen werd vervangen door een groene erfscheiding. De hele tuin heeft een veel ‘natuurlijker’ inrichting gekregen.

VOORWINDE ARCHITECTEN Staat voor bijna 30 jaar ervaring als architect. 

Deze unieke schat aan ervaring vertaalt zich in optimale kennis van het ontwerpen en bouwen in de woningbouw op alle schaalniveaus.

Geen opgave is te gek of moeilijk voor Voorwinde en haar Team. De instelling is praktisch, zakelijk en betrokken.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op, om te bekijken hoe Voorwinde jouw woondroom vorm kan geven.

Wendy Voorwinde 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook