Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Verbouwing stadsappartement Amsterdam

31 Jan, 2017 - Door Bram Vogelpoel

BNLA Architecten (Bloem en Lemstra Architecten) heeft een ontwerp gemaakt voor de gehele verbouwing van een interieur op de Apollolaan in Amsterdam. Het appartement in een monumentaal pand, werd geheel gestript en opnieuw opgebouwd, waarbij de kenmerkende zwarte stalen puien en klassieke radiatoren werden teruggebracht in originele staat. Liefhebbers van mooie, ranke zwarte kozijnen en puien kunnen in dit appartement hun hart ophalen. Mooier dan dit wordt het niet snel.

De luxe open keuken grenst aan de lichte eetkamer die ook weer is afgescheiden door een van de mooie zwarte puien. Overal in het appartement is zeer goed nagedacht over het lichtplan wat goed terug te zien is in de spots en lampen. Ook voor de kunst van het echtpaar is veel ruimte gecreëerd zoals hier te zien in de eetkamer.

De ruime woonkamer en werkruimte aan de voorzijde van het appartement worden eveneens van elkaar gescheiden door één van de kenmerkende zwarte puien. Als tegenhanger van de industriële puien zijn er diverse eikenhouten inbouwkasten ontworpen die de woning een warme uitstraling geven.

Om de inrichting van de woning van een zelfde niveau te krijgen als het appartement zelf is Bloem en Lemstra Architecten een samenwerking aangegaan met een interieurontwerper. Er werd gekozen voor Studio Nest uit Amsterdam, waarmee in goede samenwerking het eindresultaat tot stand is gekomen. Studio Nest was in samenspraak met Bloem en Lemstra Architecten verantwoordelijk voor het interieurontwerp, het maatwerk en de materialisatie. Het maatwerk zie je goed terug in de vele inbouwkasten die in het project aanwezig zijn. Daarnaast heeft Studio Nest zorg gedragen voor het kleur - en meubeladvies. Studio Nest is een zeer creatief bureau met veel vakkennis wat je hier overal terugziet.

Er is een separaat slaapdomein met royale eikenhouten inloopkast en badkamer. 

Benieuwd naar wat BNLA Architecten (Bloem en Lemstra Architecten) nog meer heeft gedaan of wens je in contact te komen, bekijk de profielpagina met al hun projecten en contactgegevens.

Wil je in contact komen met Rosa van den Kerkhof van Studio Nest? Klik hier voor de contactgegevens. 

Zelf een mooi project dat je op OBLY wilt presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook