Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Voor en na: renovatie jaren 30 huis

08 Nov, 2017

JO&CO interieurInterieurontwerpers  

Onder de rook van het mooie Haarlem en dichtbij de zee ligt de plaats Santpoort. In Santpoort liggen een aantal wijken die in de jaren 30 van de vorige eeuw zijn gebouwd. In veel van deze jaren 30 woningen zijn de karakteristieke elementen zoals een woonkamer ensuite bewaard gebleven. In de woning van deze renovatie lijkt de tijd stil te hebben gestaan in de jaren 70. Er was veel achterstalling onderhoud, verrotte balken door lekkages en nog weinig oude stijlkenmerken. Er moest dus grootschalig verbouwd worden. Jolanda Bohm van JO&CO had de eer om deze totaal gedateerde woning om te toveren naar een paleisje wat helemaal aansluit bij de woonwensen van 2017. De wens van de bewoners was, modern en licht maar met behoud van de stijlkenmerken die nog wel aanwezig waren.

Op de foto's hieronder zie je goed de situatie voor de renovatie met de oude bijkeuken goed in beeld

De grootste ingreep van de renovatie was op de begane grond het vervangen van de oude bijkeuken voor een moderne uitbouw. Hierbij werd de oude buitengevel gesloopt, de toegang vanuit de hal gesloten en een doorgang vanuit de woonkamer gemaakt. De grote open ruimte die op deze manier ontstond biedt nu plaats aan een ruime keuken met een aanrecht van 4.5m lang. Het grote raam aan de achterkant zorgt voor veel licht en geeft een prachtig zicht op de tuin.

In de woonkamer zijn alle kozijnen vervangen en weer van architraven in orginele stijl voorzien. Er is een strakke haard geplaatst met een ruime ombouw om op deze manier de voorkamer met het midden, waar nu de zithoek is, te verbinden.

Door een goed doordacht ontwerp en een nauwe samenwerking met een team van vakmensen is na deze grondige renovatie het een totaal geworden.

Ook de hal en het trappenhuis zijn helemaal aangepakt met ook weer een totaal uitstraling. In de hal werd de houten lambrisering weggebroken, de toilet vergroot en alle muren strak gestucd. De trap is opnieuw met (bamboe) hout bekleed, de trapkast met restjes parket en ook de trapleuningen kregen een make-over en vormen nu met het gerestaureerde glas in lood een
prachtig, modern geheel. Door in het ontwerp gebruik te maken een rustig lijnenspel komen de oude details mooi tot hun recht zonder te botsen met de moderne inrichting.

Mooi huis waar de bewoners na de renovatie nog jaren lang plezier hebben van hun mooie lichte woning in de kenmerkende jaren 30 stijl.

Bewoon je ook een jaren 30 huis of heb je plannen om in soortgelijk huis te gaan wonen en is de woning toe aan een soortgelijke renovatie? Jolanda staat je graag terzijde in dit proces met al haar opgedane ervaring.

JO&CO interieur

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook