Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY WOW - moderne berghut in de Alpen van OFIS

02 Oct, 2015 - Door Juliette van Oorschot

Wat een super WOW moment, deze mountain shelter! Letterlijk en figuurlijk on top of the world. Een berghut in de Alpen van Slovenië. Maximaal minimalisme in zowel het ontwerp als het leven er omheen. Stilte, de meest schone lucht, natuur en een prachtig uitzicht. Back to basic. 
Een prachtig ontwerp door het Sloveense architecten bureau OFIS welke voor dit project samen heeft gewerkt met een groep studenten van Harvard, school of design en de AKT II. De berghut is bedoeld als nood voorziening voor bergbeklimmers op de voet van de berg Skuta in de Kamnik Alpen. 

ofis_alpine-shelter_photojanez-martincic_26-2-2.jpg

ofis_alpine-shelter_photojanez-martincic_21-2-2.jpg

De samenwerking geeft garantie voor een bivakkeer plek die niet alleen esthetisch is maar tevens het extreme klimaat op deze derde hoogste piek in de Alpen aankan. In het ontwerp is rekening gehouden met het natuurlijk glooiende landschap van het terrein. Daarom is het uitgerust met een trio van staal-modules, stevig bevestigd aan de grond. Dit minimaliseert tegelijkertijd de milieu-impact op de plek. In aanvulling op de fundering, bieden de drie glazen puien een prachtig panoramisch uitzicht op de top. 
Om dit prachtige ontwerp nog een stukje op te liften... de modules zijn per helicopter vervoerd en door het Sloveens leger en in één dag tijd geplaatst op de top van de berg.

ofis_alpine-shelter_photoanze-cokl_17-2-2.jpg

ofis_alpine-shelter_photojanez-martincic_23-2-2.jpg

ofis_alpine-shelter_photoandrej-gregoric_7-2.jpg

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_ANZE-COKL_1_(2)_2.jpg

source: wallpaper.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook