Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY Tour: Wonen in een klaslokaal

22 Jun, 2016 - Door Bram Vogelpoel

Studio RUIM uit Amsterdam, een bureau met écht een eigen identiteit. Een bureau wat niet ontwerpt wat op dit moment trending is of wat je overal ziet maar Ruim(tes) in hun ontwerpen daadwerkelijk beïnvloedt door het creëren van een uniek samenspel tussen bijzondere elementen, kleuren en materialen. 

Wereldwijde media-aandacht hebben zij gekregen voor het zeer bijzondere project aan de Herengracht in Amsterdam. In dit project springt vooral het stalen ‘’Frame’’ met de daarin aangebrachte verlichting in het oog. Het mooie, sierlijke en organische lijnenspel van het normaal aanwezige ornamenten plafond nu uitgevoerd in staal. Zie de foto hieronder. Deze behoort niet tot het project maar laten we toch graag even zien.

Dit project was ons ook niet ontgaan, afspraak gemaakt en langs gegaan op hun kantoor in Amsterdam. Leuk en interessant gesprek gehad met Sigrid en René die zeer toegankelijk zijn. Mooie mensen, living their dream. Terecht kritisch, doen niet overal zomaar aan mee maar gelukkig wel als een van de eerste deelnemers aan OBLY.

Het project
Renovatie van een klaslokaal in een oude school tot Loft.

De Bewoners
Jong stel

De woonwensen
De bewoonster had voor haar vorige woning ook al samengewerkt met Sigrid en René. Voor de nieuwe woning heeft zij Studio RUIM al tijdens het aankooptraject betrokken waardoor vanaf het begin intensief kon worden samengewerkt en de wensen en mogelijkheden gaandeweg duidelijker werden. Dit resulteerde bijvoorbeeld in het extra betrekken van 40m2 in de bovenzijde van de Loft.

OBLY Tour: Wonen in een klaslokaal
OBLY Tour: Wonen in een klaslokaal

Het is niet moeilijk je een voorstelling te maken hoe de kinderen in de jaren ’30 hier hun jassen aan de haken onder het raam hingen. Een van de bijzonderheden is dat de moeder van de huidige bewoonster ook op deze school heeft gezeten. Een andere mooie verwijzing naar de tijd is dat de bewoonster is geboren in de jaren ’70. Om deze reden is gekozen om bijvoorbeeld de kleuren uit die periode terug te laten komen in het ontwerp.

Staal komt regelmatig terug in de ontwerpen van het duo. De echte eyecatcher van dit appartement is dan ook de olijfgroene trap die geheel op maat is gemaakt van gezet staal en voorzien van subtiel verwerkte bouten aan de binnenzijde. Voor de bevestiging aan de muur is er gebruik gemaakt van een muuranker wat aan de andere zijde van de muur weer een punt is om  je jas op te hangen. Een zeer fraaie verbinding tussen het woongedeelte en de vide met de slaap en badkamer.

De Loft is bij dag een oase van licht door de vele ramen. Op de foto hieronder zie je goed de nieuw aangebrachte vensters maar ook de karakteristieke houten kozijnen met onderverdeelde ramen. Door het aanbrengen van een brede vensterbank is dit een zeer aangename plek met veel licht om lekker te vertoeven.

De keuken is voor een groot deel vervaardigt uit ®Corian. Een fantastisch product wat veel wordt gebruikt voor keukens en badkamers en wat goed te bewerken is. De keuken die je ziet komt uit het vorige huis van de bewoonster en is weer helemaal op maat gemaakt voor deze Loft. De ramen in het bruine gedeelte zijn de vroegere ramen naar de gang waar de kinderen hun jassen ophingen.

In het bijzonder kom ik even terug op de vloer. Voor de vloer is nu een keer geen gebruik gemaakt van een gietvloer die je nu overal ziet maar van een marmoleum vloer van Forbo Flooring.

Sinds enige tijd is Forbo partner van OBLY. Wij dragen dit oer Hollandse merk een zeer warm hart toe en zullen in de nabije toekomst veel samen gaan doen.

Voor het schrijven van deze OBLY Tour sprak ik met Sigrid en ook uitgebreid over de vloerkeuze. Sigrid speekt duidelijk uit echt Fan te zijn van het merk Forbo. Zozeer zelfs dat ze voor dit project de vloer als startpunt voor het project heeft gekozen en dan voornamelijk de mooie kleur blauw die diende als de verdere basis.

Marmoleum is een echt tijdloos product wat precies past in dit project met een duidelijke verwijzing naar het verleden. Het is een product wat ‘’leeft’’ en een warm een behagelijk gevoel geeft. 

Hier kan je de hele portfolio van Studio RUIM bekijken.

Wil je meer informatie over Forbo Flooring, bezoek hier hun site

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook