Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY Tour: Huis in de Duinen

24 Dec, 2015 - Door Désirée Van Lieshout

'Life is a beach' met dit fantastische nieuwbouwhuis dat je direct mee terug in de tijd neemt. De wereld ligt letterijk en figuurlijk aan je voeten in dit ‘’Huis in de Duinen’’ van Lou Huijs - Interiors & Ambiance.

Het project:
Nieuwbouwproject met de uitstraling dat het huis al generaties lang staat en families een thuis geeft. 

De bewoners:
Gezin met opgroeiende kinderen

De wens van de bewoners:
Een warm familiehuis met haard en waardige oude uitstraling. Deze wens is meer dan uitgekomen. Wat een droomhuis! 

Dit bijzondere woonhuis met voorhuis, aangebouwde delen, een tussengebouw en bijgebouwen is binnen een periode van 2 jaar gebouwd. Het lijkt er ondanks zijn jonge leeftijd al jaren te staan. De kracht van dit huis met een pracht van een geschiedenis in de aanloop naar de bouw.    

Het kleur- en materiaalplan dat Lou Huijs gevraagd werd te ontwerpen, was zeker uitdagend te noemen. De toekomstige bewoners hadden al veel van de wereld gezien tijdens verre reizen en tevens al vele jaren buitenlandse woonervaring.  

Deze wereldkenners hadden duidelijke woonwensen en een beeld van hun droomhuis. Lou ging deze uitdaging met zijn hele hart aan wat je terugziet in jet uiteindelijke resultaat. Dit huis heeft een familiehart dat klopt in alle hoeken en op iedere vierkante centimeter. 

OBLY Tour: Huis in de Duinen
OBLY Tour: Huis in de Duinen

De vrije geest en het vertrouwen dat de bewoners Lou Huijs hebben gegeven, gaf hem veel creatieve bewegingsvrijheid. Lou deelden zijn ideeën with no surrender. Dit heeft een prachtig eindresultaat gegeven van kleuren en materiaalgebruik. De wereldse invloeden zie je overal terug. Het huis ademt in alles als het ware het leven van deze familie uit. Wat een familiehuis!  

Met het kleur- en materiaal gebruik wordt in Iedere kamer de eigenheid van de ruimte verstrekt. Elke kamer kent een passende sfeer. Het (kleurrijke) resultaat is een evenwichtig, modern huis met een knipoog naar traditie. Voorzien van al het hedendaags leefcomfort. 

Verf en kleuren van www.farrow-ball.com www.keim.de en www.zoffany.com

Het huis is opgebouwd uit allerlei materialen, vele soorten hout, oud en nieuw, gebruikt en gerecycled. Alles met een eigen verhaal. Een verhaal dat gaat over liefde voor materiaal, authenticiteit en een vrije geest. Een sfeer die comfortabel en ongedwongen is en bestaat uit een mix van stijlen, onder andere Scandinavisch en New England.

De heer des huizes heeft een mooi oog voor details en een goed beeld van zijn gewenste (oude) familiehuis. Een illustratief voorbeeld: de houten vloer moest kraken van hem, dus werden er extra ribben aangebracht zodat daar de vloer op kon worden gelegd. Met als resultaat het gewenste kraakgeluid van een oud landhuis dat wordt veroorzaakt als je er overheen loopt. De stoere doorleefde vloer is van www.ebonyandco.com.

Typerend voor Zweedse bouw zijn de dubbele ramen. De houten skelet constructie is van Trivselhus www.trivselhus.se. Het cederhouten dak is ter plaatse vervaardigd door ambachtslieden uit Canada!

OBLY Tour: Huis in de Duinen
OBLY Tour: Huis in de Duinen

De twee opgroeiende kinderen hebben eigen vertrekken in de achterste houten vleugel waar ze in alle rust kunnen studeren. De noemer ' kinderkamer' doet tekort an deze prachtig gestylde kamers. 

Lou Huijs van Interior&Ambiance geeft vorm aan smaak en imago met een verrassende mix van klassieke en hedendaagse stijlen. Details maken het grote geheel en kennen in alles een vakkundige afwerking. Inrichting en interieuradvies van privé woonhuizen tot verschillende zakelijke projecten. 

Fotografie door James Stokes.

Zelf hier je project presenteren? Stuur ons een mail info@obly.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook