Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis

27 Jan, 2016

FOAM architectenArchitecten

De Zeeheldenbuurt in Den Haag is een compleet gerenoveerd herenhuis rijker. FOAM architecten uit Rotterdam nam dit project voor zijn rekening. Met een uitgebalanceerde mix van moderne en originele elementen komt de eigenzinnige stijl van dit bureau duidelijk naar voren. In goede samenwerking met Theuns Interieurbouw en Euroconstruct is deze prachtige renovatie uitgevoerd. Wat een heer van een huis is deze renovatie.

OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis
OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis

Je komt binnen in een imposante hal waar de klassieke trap nog steeds de grandeur heeft van vroegere tijden. In een nis is de kapstok weggewerkt zodat de hal strak en ruimtelijk blijft. De betonvloer geeft een mooi contrast met de oude elementen en loopt door naar de keuken. Dit geeft samen met de hoogte van de ruimte een open sfeer.

Vanuit de hal kun je in één rechte lijn doorkijken naar de achtertuin door een strakke glaspui met openslaande deuren in de keuken. Kozijn van vloer tot plafond voor ruimtelijkheid en optimaal daglicht in de keuken én hal.

IMG_4378.jpg

De grote keuken is van alle moderne gemakken voorzien waarbij bestaande elementen een nieuwe rol hebben gekregen. Zoals de oude schouw waaronder het fornuis geplaatst is. 

De combinatie van staal, beton, warme details en het hout van de bar geven deze keuken een eigentijdse huiselijke uitstraling. 

Op de eerste verdieping ligt de eetkamer waar originele houten vloerbalken zijn blootgelegd voor een speelse doorkijk naar de keuken op de begane grond. Door deze uitsparing met glas is er een natuurlijk contact tussen de eetkamer en de keuken en valt het daglicht in beide leefruimtes binnen

De eetkamer aan de achterzijde is een mooie mix van klassiek en modern. De visgraatvloer loopt via de overloop door naar de woonkamer die aan de straatzijde van de verdieping is gesitueerd. Op de rechterzijde van de foto zie je de uitsparing in de vloer met de speelse doorkijk naar de keuken beneden. 

OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis
OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis

Nog een speciale blik op het lichteffect van de uitsparing in de eetkamervloer. Het geeft een fantastische doorkijk van de keuken beneden naar het originele witte plafond van de eetkamer op de eerste verdieping.

De woonkamer op de eerste verdieping heeft een mooie doorloop naar de eetkamer. De grote ramen geven geven veel licht en een mooi uitzicht naar buiten. Als tussendeur zijn er schuifdeuren gebruikt die wegschuiven in de muur waardoor de ruimte optimaal benut wordt.  

Door de linker deuropening zie je de oude trap naar de 2e verdieping waar de slaap- en badkamer gesitueerd zijn. 

IMG_4101.jpg

In de doorloop tussen de eetkamer en de woonkamer zijn een aanrecht en koelkast geplaatst. Zo ben je ook op deze etage van alle gemakken voorzien. Dit huis kent drie fijne leefruimtes: een woonkeuken op de begane grond en een eetkamer met woonkamer op de eerste verdieping.

De woonkamer, met de schouw en de hoge ramen oude stijl, straalt rust uit en staat in mooi contrast met het strakke werkblad in de doorloop. 

OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis
OBLY Tour: Complete renovatie Haags herenhuis

Zowel de tweede verdieping als de zolder zijn verbouwd tot slaapverdiepingen met op beide etages een strakke en moderne badkamer. Door middel van een nieuw gerealiseerde trap en dakkapel is de zolder bereikbaar. Deze ruimte is ingericht als studio voor gasten en geeft door zijn openheid een ruimtelijk gevoel. Met als centraal punt de opvallende badkamer.

FOAM architecten, een eigenzinnig Rotterdams bureau dat wordt gevormd door de architecten Joren Vis en Sander Bouw. Met een transparante en no-nonsense aanpak voor een geheel eigen benadering van het architecten vak. Hun missie: een onverwacht antwoord geven op de vraag. Het bedenken van oplossingen waar nog niet aan was gedacht. 

Theuns Interieurbouw staat met ruim 15 jaar ervaring garant voor verrassende oplossingen en laat uw wensen tot leven komen.

Euroconstruct  is een modern en dynamisch bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in renovaties en verbouwingen. Met een team van vakbekwame mensen zorgt zij ervoor dat elk werk - groot of klein - snel en adequaat wordt uitgevoerd. 

 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook