Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

OBLY Tour: Binnenkijken Loft Amsterdam Jordaan

14 Feb, 2017 - Door Bram Vogelpoel

Cris van AmsterdamInterieurontwerpers

WoW is het eerste dat in ons opkwam, bij het zien van deze beelden. Mooi, zeer stijl - en sfeervol en op een super locatie in Amsterdam. Unieke plek om te mogen wonen. Alles wat je bedenkt bij het woord Loft vind je hier terug en dan nog mooier.

In de OBLY Tour van deze week laten we je een bijzondere Loft zien in de bekende Amsterdamse wijk de Jordaan vlakbij de mooie Egelantiersgracht. Het pand waarin de Loft op de bovenste verdieping is gesitueerd is een gemeentelijk monument en dateert uit de late jaren 20 van de vorige eeuw en was initieel in gebruik als handelspand en daarna lang als fotostudio voordat het definitief bewoond werd.

Het typische kenmerk van een Loft is dat het bestaat uit een grote ruimte waarin wordt gekookt, geslapen, geleefd dus. Om dit allemaal mogelijk te maken in één ruimte en toch een sfeervol gevoel te behouden is een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd.  

Cris van Amsterdam is een interieurontwerper van het hoogste niveau. Hij ontwerpt interieurs voor onder andere kantoren, huizen, horeca en ook voor winkels en hotels. Of het nou een huis, kantoor, een heel pand of een Loft is, Cris is een expert in zijn vakgebied. Hij heeft in Amsterdam en daarbuiten meerdere van dit soort uitzonderlijke projecten op zijn naam staan en is een veel gevraagd ontwerper voor dit soort projecten. 

Cris van Amsterdam heeft een prachtig interieurontwerp gemaakt voor deze loft. Wij zijn best wel een beetje jaloers op de huidige bewoner(s), wie wil hier nou niet wonen?

Of het nou een groot project is of juist klein, hij werkt met veel hartstocht en zijn bijzondere expertise voor het perfecte eindresultaat. Karakter, sfeer en functionaliteit , dat zijn de pijlers voor zijn interieurontwerpen, zoals hij zelf zegt en wat je meer dan terugziet in deze fantastische Loft. 

De 2 grote sfeermakers in deze Loft zijn letterlijk de enorme boekenkast over de volledige breedte van de ruimte met daarin verwerkt de grote houtkachel met meer dan voldoende plaats voor het haardhout. De Loft heeft een aanzienlijke hoogte wat op de foto duidelijk te zien is aan de trap waarmee de bovenste planken van de in zwart staal uitgevoerde boekenkast bereikt worden. 

Op de 2 onderste foto's aan de rechterkant is het bed geplaatst wat door gordijnen gedeeltelijk of geheel kan worden afgesloten. De gordijnen zijn bevestigd aan een constructie van H-profielen. Deze constructie met de gordijnen, geeft dit gedeelte van de ruimte desgewenst de warme en intieme beslotenheid van een slaapkamer.

Cris werkt het liefst met échte materialen, materialen waar je even aan wilt voelen. Van beton tot vilt en van bruut staal tot massief hout. Materiaal met een sterk karakter en duurzaam in gebruik. "Karakter, sfeer en functionaliteit, dat zijn de pijlers voor zijn interieurontwerpen, zoals hij zelf zegt" Zelfs de kleinste bewoner geniet hier optimaal van.

De grote ruimte is opgedeeld in een aantal verschillende ''leefruimtes". Er zijn diverse plekken gecreëerd waardoor het grote geheel optimaal benut wordt. Het slaapgedeelte kon je goed zien op de bovenstaande foto's. Hier zie je het mooie, ook weer in zwart uitgevoerde keukeneiland, de robuuste eettafel waar een deel van de tafelgenoten heerlijk op de bank kunnen zitten. Voor de haard en boekenkast is een heerlijke zithoek en nog een aparte hoek met 2 originele Mies van der Rohe Barcelona chairs.

Op de vloer ligt een prachtige massieve parketvloer met een plank breedte van 32cm. De vloer is traditioneel vastgelegd met houtpennen. De vloer contrasteert weer heel mooi met alle donkere muren en het witte balkenplafond. Voor de lichtinval is er een lichtstraat die bij lekker weer voor een groot deel te openen is.

De zwarte badkamer is de enige ruimte die grotendeels is afgesloten van de Loft.  De badkamer is bekleed met zwarte marquina natuursteen tegels op de muren, vloer en scheidingswand. De donkere wastafel is een onderdeel van een geheel op maat gemaakt meubel. Samen met de grote zwart omlijste spiegel maken dit de badkamer tot een mooi en strak geheel. Achter de zwart omgelijste spiegel is als extra nog een kast verwerkt.

Deze prachtige Loft in de Amsterdamse Jordaan, is met veel passie en de expertise van Cris van Amsterdam tot stand gekomen. Een waar genoegen om naar te kijken.

Benieuwd geworden naar Cris van Amsterdam en zijn andere fantastische projecten. Klik hier voor zijn website. Zeer binnenkort al zijn mooie projecten op OBLY

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook