Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Moderne aanbouw jaren 30 woning

06 Feb, 2017 - Door Bram Vogelpoel

Christel Smeets architect bnaArchitecten

Een moderne aanbouw bij een jaren 30 woning is een bijzondere klus. We laten je de voor en na foto’s van deze mooie jaren 30 woning zien. Van de aanbouw zelf, tot de tuin en de grote woonkeuken met eetgedeelte en woonkamer. Wat ons betreft is deze uitbreiding meer dan gelukt een mooie combinatie van toen en nu.

De zijkant en achterzijde van deze jaren 30 woning in Breda is uitgebreid met een grote moderne aanbouw die de gehele breedte van de woning beslaat. De aanbouw is gemaakt van luxe en duurzame materialen met grote ramen voor een mooie lichte ruimte. Op het oog lijkt het of de aanbouw ''hangt" in een constructie van gegalvaniseerde H-profielen. Vrijwel de gehele begane grond is hierbij aangepast.  De woonkeuken en het eetgedeelte grenzen aan de tuin. De grote witte hardhouten harmonicadeuren zijn in zijn geheel te openen waardoor binnen buiten wordt met lekker weer. 

In de aanbouw aan de achterzijde is de geheel op maat gemaakte keuken gesitueerd en bevindt zich het gezellige open en lichte eetgedeelte. Er is een lichte eikenhouten vloer die doorloopt naar de moderne woonkamer aan de voorzijde van de woning. Het eetgedeelte wordt, door middel van mooie nieuw aangebrachte en-suite deuren, afgescheiden van de aanzienlijke L-vormige woonkamer.

Op de onderstaande foto's is ook de verlichting van de aanbouw aan de zijkant goed te zien. De verlichting is aangebracht door middel van een LED-lijn onder het kozijn. Christel Smeets heeft naast het ontwerp ook zorg gedragen voor het hele lichtplan van deze woning in samenspraak met Frans van Hooijdonk lichtadviseur.

Hieronder is de aanbouw aan de achterzijde van de woning goed te zien met ook de situatie hoe het voor de verbouwing was. De witte hardhouten harmonicadeuren zorgen voor veel licht. De garage is omgebouwd tot een sfeervolle veranda.

Hieronder de voor en na foto's van de woonkeuken met het eetgedeelte.

In de aanbouw zie je dat op meerdere plaatsen een lichtstraat is aangebracht. Deze zorgen voor voldoende daglicht overdag gezien de ligging op het noorden en maken het ontwerp nog opener.

Het eetgedeelte afgescheiden van de L-vormige woonkamer door middel van mooie en suite deuren. 

Ook de hal is aangepast. Er is een donkere hardstenen vloer, een garderobe op maat gemaakt met LED-verlichting , vaste kasten en een zitbank ook weer op maat gemaakt. De hele ruimte is witter en lichter gemaakt wat voor een fijn welkom zorgt.

Zou jij hier willen wonen? Dat kan!

Toevallig staat deze ook te koop bij GB Makelaars voor €898.000. Klik hier voor meer informatie 

Voor meer informatie over deze moderne aanbouw:
Christel Smeets architect BNA, klik hier voor haar profielpagina op OBLY

Fotografie nieuwe situatie met beeldmerk Christel Smeets door: Michel Kievits 

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook