Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp

30 Oct, 2017

Jasper Kipp | Kipp fijnhoutbewerkingMeubelmaker

Tekst Natasha Tjon-A-Loi

Het oude ambacht is al een tijdje aan een revival bezig en dat brengt ook ambachtelijke meubelmakers met zich mee. Jasper Kipp is één van de meest bijzondere meubelmakers die wij de afgelopen tijd hebben ontmoet. Wij maakten kennis met een zeer bevlogen ambachtsman met een bijzondere achtergrond. Ontbrekende delen en onderdelen die onherstelbaar beschadigd zijn, maakt Kipp na met ambachtelijke technieken en authentieke materialen. Dat geldt ook voor het meubelbeslag en ornamenten en voor rieten vlechtwerkzittingen.

Wij stellen je graag voor aan deze bijzondere ambachtsman. Maak kennis met Jasper Kipp.


Kipp fijnhoutbewerking

Bij Kipp fijnhoutbewerking staan liefde voor houtwerk en vakmanschap voorop en wordt het oude ambacht gecombineerd met nieuwe technieken. Eigenaar Jasper Kipp is zeer gepassioneerd over bijzondere, moeilijke ambachtelijke klussen waarbij hij kan ontwerpen en met zijn handen kan werken. Een gedegen opleiding tot meubelmaker, werkervaring in de beste ateliers van Nederland en in musea staan garant voor de perfecte uitvoering van de meest uiteenlopende opdrachten.

Jasper Kipp - Fijnhoutbewerking

Meubelmaker pur sang

Jasper Kipp is een ambachtelijke meubelmaker pur sang zoals je niet vaak meer tegenkomt. In Rotterdam volgde hij de opleiding tot meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege, waarna hij nog een leertraject van tien jaar heeft ondergaan. Dit is kenmerkend voor de liefde en passie die hij heeft voor het vak. Eerst goed worden en dan pas geld verdienen was zijn motto!

Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp
Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp

Meestermeubelmaker en fijnhoutbewerking

Het vak leerde hij als leerling van meestermeubelmaker M. Koene uit Vlaardingen, waar hij gezel werd. Hoe je aan een titel als meestermeubelmaker komt? De enige manier om een meesteritel te behalen is door een meesterwerk te maken. Het betekent dat je het vak tot in de perfectie beheerst. Door in de leer te gaan bij een dergelijke meester, beheerst Jasper Kipp alle handgereedschappen tot in de puntjes, maakt hij zijn eigen gereedschap en is hij een ervaren krullenveger.

Kipp fijnhoutbewerking-handgereedschap meubelmaker.jpeg

Restaurator en ambachtsman

Na zijn leertraject bij de meestermeubelmaker werkte Jasper Kipp aan zeer bijzondere creaties en heeft diverse restauraties vorm gegeven. Hij voerde opdrachten uit bij meerdere  kerken en werkte acht jaar lang voor musea. Als restaurator is hij betrokken geweest bij het beheer en behoud van museale collecties. Zo heeft hij een bijdrage geleverd aan de restauratie van het complexe 15e-eeuws Vlaams veelluik ‘Het Lam Gods’.  

Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp
Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp

Perfectionisme op maat

Met zijn bedrijf Kipp fijnhoutbewerking draait Jasper Kipp zijn hand niet om voor handsnijwerk met gedetailleerde bewerkingen, profileringen, het maken van meubelbeslag en fijnhoutbewerking. Maar ook grotere en het liefst bijzondere meubels ontwerpt en maakt hij graag op maat. Of het nu gaat om betimmeringen, (inbouw) kasten, tafels of badkamermeubilair, of combinaties van hout met rvs of staal. Alles is mogelijk. Jasper Kipp maakt meubels van massief hout zoals eiken, essen of esdoorn, maar werkt ook graag met meer bijzondere houtsoorten als de coromandel of vogeloogesdoorn. 

Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp
Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp

Vakkundig met oog voor detail

Kipp fijnhoutbewerking restaureert vakkundig, met oog voor detail en respect voor het meubel. Heeft u bijzondere of specifieke wensen? In zijn werkplaats in Lopik koppelt Jasper Kipp efficiënte, moderne technieken aan ambachtelijk handwerk en werkt samen met specialisten in staal, glas en steen en stoffeerders en meubelspuiters.

Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp
Meubelmaker pur sang: Jasper Kipp

Kom in contact met jasper Kipp

Jasper Kipp van Kipp fijnhoutbewerking is een bijzondere ambachtsman met een passie voor het vak waar wij erg gecharmeerd van zijn. Als je op zoek bent naar écht iets bijzonders dat moeilijk te maken is, of een oude kast of dressoir hebt die je wilt laten restaureren, dan moet je zeker eens contact met Jasper Kipp opnemen. Je zult versteld staan over wat hij mogelijk maakt. Je kunt zowel voor oude als nieuwe moderne meubels en ook eettafels bij hem terecht. 

Jasper Kipp is jouw vakman als het gaat om creatie en restauratie van meubelen.

Kijk voor het werk en de projecten van Jasper Kipp op zijn website kippfijnhoutbewerking.nl of op zijn persoonlijke OBLY pagina.

KIPP FIJNHOUTBEWERKING

Jasper-Kipp-Fijnhout-detail.jpg

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook