Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Interieur metamorfose authentieke boerderij

03 Apr, 2017

LTD interieurstudioInterieurarchitecten

Een authentieke boerderij met een modern interieur dat van alle nieuwe technieken en gemakken is voorzien. De woning is aan de binnenzijde geheel gemoderniseerd met behoud van de originele en authentieke elementen. Voorbeelden daarvan zijn de rustieke houten balken en de ramen met vakverdeling. Een moderne maar sfeervolle woning, waar het totaalplaatje helemaal van klopt. De woonboerderij is binnen vier maanden getransformeerd in het droomhuis van de huidige bewoners.


LTD interieurstudio van Plamen van Dijk is het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het fantastische interieur en de metamorfose van deze woning. Het eerste ontwerp was al bijna direct raak en door middel van een 3D-tekening konden de bewoners een duidelijk beeld krijgen van hoe de woning er uit zou gaan zien. Tussen de woonkamer en keuken is de scheidingswand verwijderd, hierdoor is er op de begane grond een grote ruimte ontstaan en de ruimte is daardoor veel lichter en warmer geworden.

We nemen je graag mee door dit fantastische huis door middel van fraaie fotografie van Peter Baas fotografie.

KEUKEN

Twee dingen vallen gelijk op in deze keuken. De enorme op maat gemaakte kastenwand van zwart eiken en het enorme kookmeubel van maar liefst 8 meter lang met geïntegreerde eettafel / bar. In de grote kastenwand is ruimte voor alle benodigde keukenapparatuur; moderne apparatuur van het merk Gaggenau, een flatscreen en een wijnklimaatkast. Het eiland met geïntegreerde bar geeft ruimte voor 6 mensen om aan te zitten. Boven de bar hangen armaturen van The Beat Family van Tom Dixon. De overige verlichtingsarmaturen op de begane grond aan de wand en in het plafond zijn van Wever & Ducré en zorgen voor een mooie basisverlichting. Plamen van Dijk heeft het complete verlichtingsplan voor deze woning uitgewerkt, met als resultaat een mooie stijlvolle combinatie van verschillende merken en armaturen.

eetgedeelte

Ook is er nog een apart eetgedeelte in de woning te vinden. Opvallend is uiteraard de robuuste eettafel die past bij de authentieke look van de oude balken. Ook de twee grote Tom Dixon Beat lampen boven deze eettafel maken het plaatje compleet. Met behoud van authentieke elementen zijn er een paar mooie zichtassen gerealiseerd en tegelijkertijd meer daglicht naar binnen gehaald. De aardetinten zorgen voor een natuurlijke rust en balans. 

Ruime woonkamer

De ruime woonkamer is een ontzettend sfeervolle ruimte geworden. Door een enorme vrijstaande haard te plaatsen, die dient als room-divider, zijn er meerdere zithoeken gecreëerd. De bovenkant van de haard 'zweeft' doordat deze aan het plafond is bevestigd. Het zwarte met leer beklede onderstuk geeft een mooi contrast als de haard aanstaat. De originele rustieke balken zijn behouden en op een natuurlijke manier in het zicht gelaten. Er ligt een Senso gietvloer en deze heeft een betonlook.  In het interieur zijn veel gouden accessoires te vinden en ook exclusief meubilair, van onder andere Minotti  en B&B Italia geleverd door NOORT  interieur. De stalen achterpui is geheel nieuw en zorgt mede voor het authentieke karakter van de woning.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping zijn meerdere ruimtes samengevoegd tot een grote master bedroom met een ontzettend bijzondere inloopbadkamer. Oude rustieke balken zijn behouden en het meest opvallende item is de enorme vrijstaande wand betegeld met Bisazza mozaik. Het vrijstaande bad biedt een mooi contrast. Achter de muur bevinden zich een dubbele douche en een toilet. Ook op de eerste verdieping ligt een mooie Senso gietvloer, deze is lichter dan de gietvloer op de begane grond. Deze is ook verwerkt op de wanden. Het op maat gemaakte badkamermeubel past goed bij de mozaik-wand. Ook hier zijn weer als basisverlichting wand- en plafondarmaturen van Wever & Ducré toegepast. Op de achtergrond in de slaapkamer zie je nog net een glimp van de bekende Paper Chandelier van Moooi.

 

LTD interieurstudio creëert een omgeving waarin de gebruiker centraal staat. Waarin aandacht is voor sfeer, gebruiksgemak en duurzaamheid. Geïnspireerd en flexibel leven, wonen en werken. 

Senso maakt met zijn gietvloeren en wanden prachtige projecten. Projecten waarmee de naadloze eenheid van een interieur perfect bereikt wordt. 

Plan Effect systeemwanden heeft de kozijnen voor deze verbouwing geleverd. Zij zijn een echt familiebedrijf en zijn vooral actief op de zakelijke markt, maar kunnen zeker ook ingeschakeld worden voor particuliere projecten.

Bouwbedrijf J.C. van Kessel is verantwoordelijk geweest voor de bouwkundige uitvoering van deze metamorfose. Een bouwbedrijf wat staat voor aandacht voor de klant en vakmanschap.

Peter Baas fotografie

 

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook