Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hotelkamer revolutie: het eerste ZOKU hotel in Amsterdam

08 Oct, 2015 - Door Désirée Van Lieshout

Begin 2016 opent het eerste Zoku hotel in Amsterdam, in een voormalig kantoorpand aan de Weesperstraat. Een vernieuwend hotelconcept dat de traditionele hotelkamers ver achter zich laat.

The Future Laboratory en het Nederlandse architectenbureau Concrete bundelden de krachten voor het ontwerp van dit revolutionaire concept  voor mensen die veel reizen voor het werk. Zoku, familie in het Japans, kent geen standaard hotelkamers met het bed als prominente hoofdrolspeler maar hippe loft's waar 'leven als thuis' centraal staat. 

Een afsluitbaar slaapgedeelte, een inschuifbare trap, een keuken van alle gemakken voorzien en een gezellige eettafel. Werken, eten, besprekingen, een goede espresso of een borrel met gasten. Het kan allemaal in je eigen loft. De ringen aan het plafond voor een sportieve break, even dat hoofd leeg. Er is veel opslagruimte en een afzonderlijke werkdesk met alle office faciliteiten. 

Zoku Lofts zijn ontworpen voor degene die een tijdelijke leefruimte zoeken tussen 5 dagen en een paar maanden maar zijn ook per dag te huur. Hoe langer je blijft, hoe lager de prijs per dag.  

Hotelkamer revolutie: het eerste ZOKU hotel in Amsterdam
Hotelkamer revolutie: het eerste ZOKU hotel in Amsterdam
Hotelkamer revolutie: het eerste ZOKU hotel in Amsterdam

Luxe badkamer met afzonderlijke wastafel en een cosy zithoek voor als je even rust wil na de hectiek van de dag. De kunst aan de muur is flexibel, je maakt je eigen uitzicht. De werkplek biedt alle ruimte voor concentratie en afzondering. 

De sociale ruimtes. Aan alles is gedacht. Hippe bar, een woonkamer met bibliotheek, een game room, dakterras met plantentuin, massages, pingpongtafels. Het ontmoeten van mensen, het kunnen delen van ideeën, dromen en ambities staan centraal binnen Zoku. Niet alleen revolutionair in het hotelkamer concept maar zeker ook in de algemene ruimtes. Dag saaie hotellounge. Hallo Zoku!   

Zoku houdt het graag eerlijk en eenvoudig. De open keuken geeft het sociale 'samen koken' gevoel terwijl je plaats neemt aan de lange tafels. Verse kruiden uit de plantentuin op het dakterras, wisselend dagmenu. Welkom in Zoku's multiculturele keuken.

In het zelfde concept zullen ook Zoku kamers geopend worden. De zogenaamde Zoku rooms. Speciaal voor gasten die een woon-werk overnachting zoeken in de stad. Ook deze kamers kennen een optimaal gebruik van de ruimtes en de kenmerkende Zoku flexibiliteit van wonen en werken met de 'just feel at home' sfeer.

De kamer kan ook  gekoppeld worden aan een Loft XL waardoor het een groot 2 kamer appartement wordt. Ideaal voor een gedeeld verblijf met een collega of als logeerkamer wanneer vrienden en familie op bezoek komen.

Amsterdam heeft de primeur met dit eerste Zoku hotel. Andere steden en landen zullen volgen. Wat ons betreft niet snel genoeg! De website van Zoku neemt je mee naar dit prachtige hotelconcept: livezoku.com.

Moet toch eens met mijn baas gaan praten voor een pied-a terre in Amsterdam ;).

 

 

Sources photography: zoku.com

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook