Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe

24 Nov, 2015 - Door Désirée Van Lieshout

StrandNL architectuur en interieurInterieurarchitecten

Een verouderd vakantiehuisje in de bossen op de Veluwe is door Mark Mutsaers van StrandNL Architectuur en Interieur vrijwel volledig nieuw opgebouwd en ingericht in Nordic stijl. In het bos staan meerdere particuliere huisjes vanuit de jaren 60 en 70. De warme sfeer uit die tijd is meegenomen in de heropbouw naar het wooncomfort van nu.

Het project
(Her)bouw van een vakantiehuisje uit 1975.

De bewoners
Het vakantiehuisje is gemeenschappelijk eigendom van een familie uit Utrecht, broer en zus. Het kent een gezin met kinderen en een stel. Het huisje wordt in de vrije tijd veelvuldig bezocht voor rust, gezelligheid, om muziek te maken of gewoon om lekker buiten te zijn.

De woonwensen
Belangrijke wens van de opdrachtgevers was meer contact met buiten, veel licht, hoogwaardige afwerking en aangepast naar de eisen van nu met een eigentijds woongenot. 

StrandNL heeft het jaren 60/70 gevoel erin weten te houden door de bouwstijl, het plat dak en het kleurgebruik. De kleuren zijn niet alleen een mooi geheel met de bosrijke omgeving, het is tegelijkertijd een knipoog naar het oude huisje. Een terugblik op hoe het was, zie je onderaan in deze OBLY tour. 

Binnen loopt overal over in buiten. Wat op het eerste gezicht 'gewoon een leuk vakantiehuisje' lijkt, klopt tot in de details. Dat maakt het geheel één. Over alles is nagedacht zonder te tornen aan de natuurlijke uitstraling. 

Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe

StrandNL is een architectenbureau plus en OBLY professional van het eerste uur. Wat een fantastische projecten hebben zij al op hun naam staan. Particulier en zakelijk. Van nieuwbouw tot renovatie of totale restyling van een jaren zeventig bungalow. Zij onderscheiden zich van de standaard door het hele spectrum van bouwen, verbouwen, inrichten en styling aan te bieden. Als totaal concept of afzonderlijk van elkaar. Strand West is het woonwarenhuis met eigen showroom en webwinkel.

Deze kruisbestuiving van creatieve disciplines onder één dak geeft StrandNL de kracht om nog meer boven de massa uit te stijgen. Hun ontwerpen kloppen van begin tot eind, van binnen en buiten en kennen een kop en staart. Alles valt op zijn plek in de basis die begint met een plattegrond. Afgestemd op de woonwensen van de opdrachtgever. Zo ook bij dit vakantiehuisje.

Iedere gevel heeft een glaspui van vloer tot plafond voor optimaal lichtinval naar binnen en vrij uitzicht op de tuin en de omgeving. De buitenhaard laat de seizoenen met warmte in elkaar laat overlopen en maakt de dagen buiten nog langer. Rust en genieten in al zijn facetten.

De MOSA tegels die van binnenuit doorlopen naar buiten betrekken het terras bij het woongedeelte. Het huis mocht niet uitbreiden in het aantal vierkante meters maar StrandNL is er in geslaagd de leefruimte visueel en praktisch te vergroten. Met de dubbel openslaande deuren open zijn binnen en buiten samen één grote living.

Open ruimtes, doorkijkjes, de houten wanden lopen van binnen naar buiten door in constructie en in kleur. Het dak is van gepatineerd zink. Deze bewerking maakt het natuurlijk mat. Het zink wordt in de loop der jaren alleen maar mooier en komt volledig tot zijn recht in de stijl van het huis en de omgeving.

Niet alleen de kleuren op de wanden lopen door van binnen naar buiten. Ook de kleur van het plafond ligt in lijn met het zinken dak. Dit versterkt de eenheid en de uitstraling van rust. Het zijn de details die het grote geheel maken. Dit vakantiehuisje laat als geen ander zien waar klein, groot in kan zijn. 

Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe

De bewoners houden van een nordic stijl die prima past bij de bouwstijl van het huis en de natuurlijke omgeving van het bos. Tijdloze klasse met oog voor detail en rust. Mark Mutsaers heeft hiervoor de inhouse hulp ingeroepen van de stylistes van Strand West. Voor de inrichting en het gebruik van de kleuren en materialen in de leefruimtes, op de wanden en vloeren. 

Het bankje was al in bezit van de bewoners en is opnieuw gestoffeerd door Strand West. De kleurstelling van de MOSA tegels is licht en donker grijs. Om de verschillende woonfuncties te onderscheiden is in de woonkamer de lichtgrijze tint gebruikt en in de aangrenzende bad-  eet- en slaapkamer een donkere versie. Deze kleurstelling is ook rondom doorgetrokken naar buiten voor een speels effect.  

In het ontwerp is een open eetkamer gecreëerd op de plaats waar voorheen een slaapkamer was. Samen tafelen met zicht op buiten. Tevens een fijne werk en speelplek voor de kinderen.

Wooncomfort, niet alleen door de vloerverwarming en hoogwaardige afwerking. Het hele huis kent Modular verlichting, dimbare inbouwspots. In de eetkamer is gekozen voor wandspots die licht naar boven en beneden stralen voor een sfeerverhogend effect.

Leuk detail is dat de bewoners ervoor gekozen hebben om  de 2e slaapkamer op te offeren voor een eetkamer. Extra leefruimte. De ligging van het huisje nodigt de kinderen uit om in de tuin te kamperen wat ook gebeurt als het hele gezin aanwezig is. Een tweede slaapkamer in de natuur, hoe bijzonder! 

Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe
Herbouw van vakantiehuisje op de Veluwe

Walking down on memorylane laat de enorme metamorfose zien van deze vakantieparel midden op de Veluwe. Bijna het gehele huis is opnieuw opgebouwd met houten skeletbouw en  hoogwaardige materialen. Van een echte oldtimer uit de seventies naar een eigentijds bosparadijs op aarde.

Een laatste blik op het tijdloze eindresultaat. Wat een top 'renovatie'.

Voor alle fantastische projecten van StrandNL Architectuur en Interieur neem je zeker een kijkje op hun OBLY pagina

Is jouw project ook een echte OBLY tour en wil je het delen met ons en in de spotlight staan? Leuk! Laat het ons weten en stuur een mail naar info@obly.com. Dan nemen wij contact met je op.

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook