Like us op Facebook

of

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

De serre als verlengstuk van je huis

06 Nov, 2017

Licht, ruimte en sfeer

Door: Natasha Tjon-A-Loi

Eén van de mooiste manieren om meer ruimte te creëren is een serre. Een serre, ofwel tuinkamer voegt een stijlvolle dimensie toe aan je woning en creëert extra sfeer en daglicht. Een zeer aangenaam bijkomend voordeel. Natuurlijk moet de tuinkamer bij je woning passen, qua stijl en kleur, maar ook de technische mogelijkheden zijn belangrijke aandachtspunten. Om tot een keuze te komen is het fijn om voorbeelden te zien van serres die in de praktijk zijn gerealiseerd.  

We laten vijf verschillende serres met vouwwanden zien. Het voordeel van een vouwwand in de serre is dat je in een handomdraai van je (woon)kamer een groot terras maakt. De vouwwanden kunnen eenvoudig worden geopend en zorgen voor een royale verbinding met buiten.

Laat je inspireren door onderstaande serres, gerealiseerd door Busscher Serrebouw


 

VOUWWAND IN OPTIMA FORMA. EEN STIJLVOL GEHEEL

Busscher Serrebouw serre met vouwwand
Busscher Serrebouw serre met vouwwand

De aluminium vouwwand in de nieuwe aanbouw - zoals hierboven wordt getoond - zorgt voor een luxe uitstraling. De aluminium profielen zijn donkerantraciet gemoffeld. Als de wand gesloten is, zorgt de omlijsting voor een schilderachtig tafereel met uitzicht op het prachtige landschap. 

De vouwwand zoals hierboven is geplaatst is 6-delig. Drie elementen vouwen naar links en drie elementen vouwen naar rechts. Hierdoor kan de vouwwand in gedeeltes geopend worden, naar gelang de weersomstandigheden. In het midden is er nog een extra loopdeur. De profielen van de vouwwand zijn gelijk aan de vaste kozijnen waardoor een mooi geheel ontstaat.

 

 EEN SCHITTEREND CONTRAST: MODERN MET KLASSIEK

Busscher Serrebouw serre met vouwwand boerderij
Busscher Serrebouw serre met vouwwand boerderij
Busscher Serrebouw serre met vouwwand

De donkere moderne alumunium vouwwand geeft een mooi contrast met de klassieke stijl van de boerderij. De profielen van deze vouwwand zijn matzwart, wat ook weer mooi afsteekt bij de kleur van de steen. 

Vanuit de keuken/eetkamer van de boerderij heb je mooi uitzicht op de tuin en loop je zó naar buiten waar je heerlijk met gasten kunt genieten van een lange zomeravond. 

 VAN WOONKAMER NAAR BUITENKAMER. EEN ZEE VAN LICHT

Busscher Serrebouw_vouwwand project 3-996.jpg

Busscher Serrebouw_vouwwand project 3-1027.jpg

Busscher Serrebouw_vouwwand project 3-1091.jpg

Van woonkamer naar buitenkamer. Dit is puur genieten, wat een heerlijke ruimte! In deze aanbouw zijn twee grote glazen vouwwanden geplaatst die gedeeltelijk, maar ook helemaal geopend kunnen worden. Als de wanden open zijn lopen binnen en buiten helemaal in elkaar over. 

Je zou het op het eerste oog niet zeggen, maar deze vouwwanden zijn van hout in plaats van aluminium. Hout zorgt voor een mooie, warme uitstraling. De keuze voor hout of aluminium is persoonlijk en afhankelijk van smaak of praktische wensen. Wij vinden beiden mooi! Wat kies jij?

 

 VOUWWAND MET EEN TUSSENDEUR. COMFORTABEL FAMILIEHUIS

Busscher Serrebouw_vouwwand project 5-573.jpg

Busscher Serrebouw_vouwwand project 5-531.jpg

Busscher Serrebouw_vouwwand project 5-559.jpg

Weer een mooi contrast! Deze grote aluminium vouwwand is 6-delig, waarvan ook 3 elementen naar links en 3 elementen naar rechts schuiven, met een loopdeur in het midden. Erg fijn en praktisch, vooral met kleine kinderen. 

Deze wand vouwt naar binnen, waardoor er geen ruimte op het terras verloren gaat. Ideaal als je een tuinfeestje geeft of tijdens een gezellige zomer-BBQ met een grote groep familie en vrienden.

 

MAXIMAAL GENIETEN: BUITENVERANDA WORDT SERRE

Van de buitenveranda is een mooie serrekamer gemaakt. Om zorgeloos van de zomer te kunnen genieten is aan de binnenzijde een plisséhor geplaatst. Misschien goed om te weten dat een plisséhor sterk en prettig in gebruik is. Bovendien is hij erg transparant zodat voldoende licht naar binnen komt. 

Bij deze woning is de voorzijde van de veranda dichtgemaakt met een geïsoleerde glazen vouwwand, waardoor een grote woonkeuken is ontstaan. De 5-delige vouwwand is voorzien van een loopdeur en vouwt naar buiten, waardoor de ruimte binnen maximaal wordt benut. Deze vouwwand bestaat uit aluminium profielen en is voorzien van HR++ veiligheidsisolatieglas.

 


 Keuze voor een serre

Denk je aan uitbreiding van je woning of heb je plannen om een serre aan huis te plaatsen? Houd er dan rekening mee dat dit op veel verschillende manieren gerealiseerd kan worden. Busscher Serrebouw kan je hier vakkundig over adviseren en een ontwerp op maat maken. Benieuwd naar dit sympathieke familliebedrijf? Bekijk dan het filmpje om een eerste indruk te krijgen. 

Vouwwanden van Busscher Serrebouw algemeen

Kies je voor een glazen vouwwand? Dan kan deze in elke gewenste openingsvorm geleverd worden, naar binnen of buiten vouwend en naar links en/of naar rechts schuivend. Zo maak je In een handomdraai van je woonruimte een groot terras!

Wat zijn de technische specificaties? De glazen vouwwand bestaat uit geïsoleerde aluminium profielen of houten profielen en is voorzien van HR++ isolatieglas (U=1,1 W/m2 K) of (tegenwoordig steeds meer) TRIPLE-beglazing.

Welke mogelijkheden heb je? De aluminium profielen kunnen geanodiseerd of gemoffeld worden in elke gewenste (RAL) kleur. De profielen zijn slank, zodat je maximaal kunt genieten van het licht en ruimtelijk effect.

De speciale scharnieren zijn geïntegreerd in de deuren en zorgen voor een stabiele samenhang van de vouwdeuren en bevestiging aan het loopwerk.

Meer informatie over serres en vouwwanden

Wil je meer weten over serres en vouwwanden? Kijk dan op de website van Busscher Serrebouw en laat je inspireren. 

Blog-Busscher-Serrebouw.jpg

Deel dit bericht

Anderen bezoekers bekeken ook