Aanbouw landelijke villa

31 Jul, 2017

Christel Smeets architect bnaArchitecten

Christel Smeets is sinds 1998 werkzaam op het gebied van interieur, nieuwbouw, verbouw, complete woonhuizen of appartementencomplexen en bedrijfsgebouwen. 

De wens van de bewoners, een gezin met 3 kinderen, van deze landelijke villa was om meer ruimte op de eerste verdieping te creëren. Door de achterzijde uit te breiden is er meer ruimte op de eerste verdieping ontstaan. Hierdoor ontstond  extra ruimte op de begane grond, die werd ingevuld als ruime eetkamer.

Op de foto's hieronder kun je goed zien wat er allemaal veranderd is aan de woning. Er zijn voor en na foto's gemaakt van de achterzijde waardoor de transformatie direct zichtbaar is.

Voor de uitbreiding

Na de uitbreiding

De grote lichte eetkamer met grote industriële lampen en betonvloer maken het geheel iets stoerder. Het witte wandmeubel is op maat gemaakt en vult de hoogte van de ruimte. De robuuste withouten tafel staat centraal in de ruimte en is een favoriete plek van de bewoners. De witte populaire Charles Eames stoelen van Vitra maken het geheel af.

Er is een zee aan daglicht, te danken aan de enorme glazen harmonica-deuren. Deze deuren kunnen helemaal open, waardoor de verbinding tussen binnen en buiten nog meer wordt versterkt.

Door de uitbreiding op de eerste verdieping is ruimte gecreëerd voor twee extra slaapkamers, waar de jongste bewoners hun eigen plekje hebben gekregen. Ook hier is er veel natuurlijk daglicht door de grote raampartijen. 

Christel Smeets werkt sinds 1998  aan uiteenlopende opdrachten. Die variatie houdt haar scherp, zo zegt ze het zelf. Met veel ervaring creëert ze de meest bijzondere ontwerpen. 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Aannemersbedrijf Segeren.

Michel Kievitsfotografie.

                    

BEN JE PROFESSIONAL EN WIL JE OOK EEN VAN JE PROJECTEN

IN DE SPOTLIGHT ZETTEN?

LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP. 

 

Deel dit bericht