Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda
Exterieur ontwerp villa Gouda

Een volledige villa renoveren, dat was de opdracht voor dit project. Er waren problemen met de gevel, de isolatie en de installaties waren verouderd. Nieuwe behoeftes van de huidige bewoners en aanpassingen voor bijvoorbeeld een liftinstallatie en optimalisatie van de ruimte waren ook belangrijke punten waar aan gedacht moest worden.
Het bijzondere lijnenspel van de villa en de tuin was een van de grootste uitdagingen om te behouden. Om de lift mooi te integreren in het vloeiende ontwerp van de villa is er gekozen voor een uitbreiding. Er is een nieuwe entree aangebracht, nu op de begane grond, deze was eerst op de eerste verdieping. De nieuwe entree wordt gedeeltelijk onder de heuvel van de tuin verwezenlijkt, door middel van een groendak. Ook een nieuwe lichtstraat is bij de entree aangebracht om voldoende daglicht te krijgen tot diep in het huis.
Optimale isolatie en voorzien van nieuwe hedendaagse installaties zoals zonnepanelen maken deze renovatie helemaal af. De voorzijde ziet er imposant uit door de ellipsvormige entree, gemaakt van staal en een mooi vormgegeven betonwand. Een kunstwerk op zich, zoals het eindresultaat van de gehele renovatie.

Vergelijkbare projecten